sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Oрганизацији рада школе од 29.11.2021. године

Поштовани родитељи и ученици, Од понедељка, 29.11.2021.године школа наставља реализацију наставе по ПРВОМ моделу, непосредна настава за све ученике. Сви ученици долазе у школу. Смена је поподневна.

by

Пројекат Мој град

Поводом прославе 143. годишњице Прве нишке гимназије "Стеван Сремац" , чланови Стручних актива историје, географије и хемије су заједно са ученицима припремили изложбену поставку на тему "Мој град". У оквиру поставке ученици и наставници школе могли су да чују нешто више о историјским и географским локалитетима града Ниша, општини Гаџин Хан, квалитету воде у граду и изворима којима се Ниш снабдева водом. Поставку су посетили ученици првог, другог и трећег разреда са својим предметним наставницима.

by

Oрганизацији рада школе од 22.11.2021. године

Поштовани родитељи и ученици, У складу са Одлуком Тима за школе Прва нишка гимназија "Стеван Сремац" ће од понедељка, 22.11.2021.године прећи на ПРВИ модел настава- непосредна настава за све ученике. Смена је преподневна. У уторак, 23.11.2021. године променићемо смену и радити поподне због обележавања Дана школе. У среду, 24.11.2021. враћамо се на преподневну смену.

by

ДАН ШКОЛЕ

Поводом дана школе, ученици су креирали паное на енглеском језику на тему Мој град који су изложени у холу Прве нишке гимназије “Стеван Сремац“. Ученици одељења I1, I3 i I6 направили су паное о историјату града, знаменитостима Ниша и храни по којој је сам град познат. Ученици одељења I5,II1и III1 су написали кратке саставе или песме о томе како виде свој град (Nis in my Eyes) и зашто је Ниш за њих значајан. Њихови радови се такође налазе у холу наше школе на паноима које су исти ђаци сами креирали. Ученици одељења III3 су направили презентацију у powerpoint-у о свом граду. Неке од учениченичких радова можете погледати у онлајн презентацији коју је направио ученик филолошког одељења IV1.

by

Такмичење у беседништву – Обавештење за финалисте

Обавештавамо финалисте Такмичења у беседништву да ће финални део такмичења бити одржан у Свечаној сали Прве нишке гимназије „Стеван Сремац“ у петак 19. новембра 2021. године са почетком у 14 часова. Такмичари и њихови пратиоци би требало да дођу Прву нишку гимназију „Стеван Сремац“ у 13:30. У прилогу ове објаве налази се сатница и распоред наступа такмичара. Говори ће бити оцењивани на основу следећих критеријума: организација садржине говора (почетак, разрада, закључак), стил (креативност и оригиналност), прибраност (контрола и став), изражајност (гестикулација и израз лица), употреба гласа (висина, јачина, темпо, тишина, изражавање емоција) и однос са публиком (контакт очима и учешће публике). Комисија коју чине представници Филозофског факултета у Нишу, Правног факултета у Нишу и Народног позоришта у Нишу ће од свих говора изабрати три најбоља који ће бити проглашени и награђени по завршетку такмичења. У прилогу се налази сатница такмичења и редослед наступа такмичара. Срдачни поздрави и добродошли у Прву нишку гимназију "Стеван Сремац", Организациони тим Такмичења у беседништву

by

Oрганизацији рада школе од 15.11.2021. године

Поштовани родитељи и ученици, На основу Одлуке Тима за школе Прва нишка гимназија "Стеван Сремац" ће од понедељка 15.11.2021.године наставу реализовати по по другом, комбинованом моделу. Ученици групе Б доћи ће у школу у понедељак, среду и петак, а ученици групе А доћи ће у школу у уторак и четвртак. Смена је поподневна, часови трају 45 минута. Одељењске старешине обавестиће родитеље о времену и начину држања родитељског састанка. Седница Савета родитеља биће одржана у среду, 17.11.2021. године онлајн путем Гугл мита у 18.00.

Претражите вести

Гимназија Стеван Сремац

Адреса: Вожда Карађорђа 27, 18105 Ниш

Телефон: +381 18 527 622

Емаил: prvaniskagimnazija@sremac.edu.rs

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %