sort proizvodi

Филолошки смер

Филолошко одељење је одличан избор за ученике који желе да усаврше знање енглеског и других страних језика, али и за оне који воле српски језик, књижевност, историју, филозофију и остале друштвене науке. Оно што је карактеристично за наставни план и програм филолошке гимназије у односу на програм који важи у класичној гимназији је већи недељни фонд часова страних језика, српског језика и књижевности.

Поред тога, ученицима филолошке гимназије омогућено је изучавање италијанског или шпанског као трећег страног језика, а у старијим разредима они добијају и уже-стручне предмете као што су увод у општу лингвистику, основи превођења, реторика и беседништво. За потребе учења српског и страних језика одељење се дели у групе од дванаест ученика.


Упис нових ученика врши се на основу резултата пријемног испита који се одржава
почетком јуна и који се састоји од тестова из српског и енглеског језика. Рангирање
кандидата врши се на основу збира поена освојених на пријемном испиту, поена освојених на основу успеха из основне школе и поена које ученик освоји на завршном испиту у основној школи.


Како план и програм филолошке гимназије ученицима пружају могућност да усаврше
језике, филолошко одељење препоручујемо онима који желе да студирају на факултетима друштвених наука, као и онима који намеравају да своје школовање наставе у иностранству.

Летак_Филолошко_Одељење.pdf

Филолошко_Одељење.ppt - презентација  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %