sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Бесплатна припремна настава за специјализована одељења, март 2023.

Драги ученици 8. разреда ОШ, Обавештавамо вас да ће Прва нишка гимназија "Стеван Сремац" и наредне школске године уписати 3 специјализована одељења: - 1 одељење за ученике са посебним способностима за филолошке науке (24 ученика), - 1 одељење за ученике са посебним способностима за географију и историју (20 ученика), - 1 одељење за ученике са посебним способностима за сценску и аудио-визуелну уметност (20 ученика). За упис у ова одељења потребно је полагати пријемни испит. За ученике 8. разреда ОШ и ове године организујемо бесплатну онлајн припремну наставу за полагање пријемних испита за специјализована одељења. Како би се ученици пријавили за припремну наставу потребно је да на мејл адресу pripremna.nastava.2023@sremac.edu.rs пошаљу следеће податке: 1. име и презиме ученика, 2. име своје основне школе, 3. смер који желе да упишу у гимназији (филолошки смер или географско-историјски смер или сценски и аудио-визуелни смер), 4. контакт мејл адресу (која треба да буде gmail адреса) 5. контакт телефон. Када ученици пошаљу мејл на тражену адресу (pripremna.nastava.2023@sremac.edu.rs) у одговору на тај мејл добиће сва потребна даља упутства. Припремна настава почиње 20. марта 2023. године па позивамо све заинтересоване ученике 8. разреда да се благовремено пријаве за смер који желе. Желимо вам успешан наставак текуће школске године и пуно успеха на пријемним испитима и завршном испиту! Срдачни поздрави, Прва нишка гимназија "Стеван Сремац"

by

Позив ученицима за учешће у пројекту „LET’S kNIT OUR YOUTH“

Poziv učenicima za učešće u projektu „LET’S kNIT OUR YOUTH“ Poštovani učenici, Prva niška gimnazija „Stevan Sremac“ je jedna od trideset škola iz Srbije koja će učestvovati u drugom ciklusu regionalnog programa razmene učenika Superškole Ryco. Detaljnije informacije o ovoj organizaciji možete pronaći na sajtu https://www.rycowb.org, ili preko društvenih mreža • Facebook: Regional Youth Cooperation Office – RYCO (www.facebook.com/RYCOWB) • Twitter: RYCO Western Balkans (www.twitter.com/RYCOwb) • Instagram: RYCO Western Balkans (www.instagram.com/rycowb) Naš partner u ovom projektu je mešovita srednja škola „25.maj“ iz Tuzija u Crnoj Gori. Naziv našeg projekta je „LET’S kNIT OUR YOUTH”. Predvidjeno je da u projektu učestvuje 10 učenika iz naše škole i isto toliko iz partnerske škole. Projekat se zasniva na razvijanju svesti o interkulturalnosti, pošto je Tuzi multietnička sredina i saradnji izmedju mladih. Troškovi puta, osiguranja i smeštaja na bazi punog pansiona prilikom gostovanja u Tuziju su finansirani od strane Ryco Superschools. Izabrani učenici su u obavezi da učestvuju u obe razmene. Prva razmena će biti u Tuziju u krajem aprila, a druga u našoj školi sredinom septembra. Za učešće u ovom projektu mogu se javiti učenici 1, 2, i 3. razreda. Potrebno je da na e-mail adresu pedagoga škole jasmina.rakic@sremac.edu.rs pošaljete sledeće podatke : Ime i prezime, odeljenje i da na engleskom jeziku napišete kratak esej na temu (do 150 reči): „A better region starts with youth” Neophodno je da u naslovu mejla napišete: Ryco Superschools project Prijava počinje 27.2.2023. i traje do 3.3.2023.god. Imena izabranih učenika biće poznata do 10.03.2023.god.

by

U organizaciji Ryco Superschools održan je trening za nastavnike 100 srednjih škola iz regiona koje će učestvovati u programu razmene učenika. Trening je organizovan u Bečićima od 19.2. do 22.2.2023.godine. Ovo je bila prilika da se predstavnici izabranih škola sastanu, upoznaju, i međusobno sarađuju kako bi uspešno radili na planiranju i sprovođenju razmena učenika. Našu školu je predstavljala Daniela Stanković, nastavnica engleskog jezika i koordinator Tima za projekte. Prva niška gimnazija „Stevan Sremac“ je jedna od trideset škola iz Srbije koja će učestvovati u drugom ciklusu regionalnog programa razmene učenika Superškole Ryco. Naš partner u projektu „LET’S kNIT OUR YOUTH” je mešovita srednja škola „25.maj“ iz Tuzija u Crnoj Gori. Aktivnosti RYCO Superschools možete pratiti preko društvenih mreža: • Facebook: Regional Youth Cooperation Office – RYCO (www.facebook.com/RYCOWB) • Twitter: RYCO Western Balkans (www.twitter.com/RYCOwb) • Instagram: RYCO Western Balkans (www.instagram.com/rycowb)

by

Окружно такмичење из страних језика за средње школе у Нишу, март 2023.

Поштовани, Обавештавамо вас да ће се ове године у Нишу окружно такмичење из страних језика одржати на Филозофском факултету Универзитета у Нишу, 4. и 5. марта 2023. године. Све информације у вези са сатницом одржавања такмичења и начином пријављивања ученика за такмичење налaзе се у прилогу. Пуно успеха свим такмичарима! Прва нишка гимназија "Стеван Сремац"

by

Пројекат

Више...

by

О ТАКМИЧЕЊИМА ИЗ ОБЛАСТИ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И КЊИЖЕВНОСТИ

"Славећи школског патрона, разговарамо са Иваном Мандић, просветним радником у Првој нишкој гимназији „Стеван Сремац”, најуспешнијим ментором на окружним нивоима Такмичења из српског језика и језичке културе и Књижевне олимпијаде током школске 2021/22. године у Нишавском округу."

by

Честитка министра ученицима

Драга децо, Вероватно се јако радујете празничним данима и распусту у којима ћете уживати како са породицом, тако и са својим другарима! Надам се да сте задовољни оценама и да ћете сигурнији ући у друго полугодиште..

Претражите вести

Гимназија Стеван Сремац

Адреса: Вожда Карађорђа 27, 18105 Ниш

Телефон: +381 18 527 622

Емаил: prvaniskagimnazija@sremac.edu.rs

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %