sort proizvodi

DOGAĐAJI

by

Гимназијалке „Сремца” препуне утисака након лингвистичког боравка у  Француској

У петак, 8. априла, у свечаној сали Прве нишке гимназије „Стеван Сремац” присуствоваћемо презентацији наших ученица које су се вратиле са лингвистичког боравка у Жексу, градићу надомак Женеве. Тамо су боравиле од 11. до 25. фебруара ове године захваљујући стипендијама које су добиле од бившег ђака наше гимназије, данас власника школе страних језика у Жексу. Презентација почиње у 19 и 30 сати. На скупу овог петка Милица Марковић и Јелена Стефановић из Прве нишке гимназије „Стеван Сремац”, као и ученица Гимназије „9.мај” Христина Раденковић, поделиће са нама своје импресије са овог путовања, током којег су похађале школу француског језика, али су могле и да се упознају са културом и лепотама тог дела Француске. „Током овог путовања имале смо прилику да обиђемо Женеву, Анси, Лозану и још многа места у региону Рона-Алпи. Путујући откривале смо чари француске кухиње и француске уметности, посебно током посете дворцу великог филозофа Волтера. На часовима смо се посветили француској и енглеској књижевности кроз разговоре са дивним професорима који су нас дочекали у школи MondoLinguae у Жексу”, кажу ученице. Подсетимо, у новембру 2019. године, поводом Дана школе, бивши ђак наше Прве нишке гимназије Небојша Јовановићдоделио је четири стипендије ученицима који су забележили успехе на такмичењима из француског језика. Небојша је француски заволео управо у нашој Гимназији, као ђак проф. Весне Тошић, а затим је уписао студије најпре у Београду, а затим и у Француској, на Сорбони. Докторирао је у Лозани. Данас живи и ради у Жексу, а власник је приватне школе страних језика. Овим стипендијама желео је да мотивише талентоване ђаке и помогне им у усавршавању француског језика. Презентацији ће присуствовати, поред наших ученица, и Небојша Јовановић, као и директорка школе MondoLinguaeу Нишу.

by

Ликовни конкурс ,,Твоје идеје ,твоја будућност

На овогодишњем ликовном конкурсу у организацији ЕУ ПРО ПЛУС на тему ,,Твоје идеје ,твоја будућност", уценица првог разреда наше школе Милица Стевановић освојила је друго место и награђена је таблет рачунаром, поред ученице награђена је и њена менторка ,професорка ликовне културе Ивана Јовановић. Директорка Јелена Милошевић, награђена ученица и професорка у нашој школи угостили су представнике ЕУ ПРО ПЛУС-а и том приликом су им уручили награде.

by

У част Светога Саве скромно и свечано обележена школска слава

Поштујући дугу традицију, наша гимназија је и ове, баш као и прошле године, свечано, али скромније него иначе, прославила Савиндан. Школској слави и пригодној свечаности у реновираној сали присуствовали су професори, родитељи, запослени, пријатељи школе, али у мањем броју, поштујући епидемиолошке мере. Упркос ситуацији која нас је задесила, школска слава обележена је у духу православља, уз традиционално сечење славског колача и пригодни програм.

by

Срећна школска слава Свети Сава!

Драги родитељи и ученици, Срећна нам школска слава Свети Сава! Са радошћу је дочекујемо сваке године и уз њену прославу славимо и све наше успехе. Са жељом да симбол правих вредности и даље проналази пут до свих нас, наше деце и школства, срећан нам Савиндан!

by

Креативни гимназијалци „Боре” и „Сремца” уредили кошаркашки терен у заједничком школском дворишту

Ученици двеју гимназија, које већ годинама деле исти простор, Прве нишке гимназије „Стеван Сремац” и Гимназије „Бора Станковић”, заједно су учествовали у уређењу кошаркашког терена у школском дворишту. Акција је спроведена у склопу пројекта Активни 4, који је покренуо Клуб за оснаживање младих (КОМ 018).

by

Дан школе 2021.

Приредба поводом Дана школе

Гимназија Стеван Сремац

Адреса: Вожда Карађорђа 27, 18105 Ниш

Телефон: +381 18 527 622

Емаил:

Сремчеве приче

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %