sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Oрганизацији рада школе од 22.11.2021. године

Поштовани родитељи и ученици, У складу са Одлуком Тима за школе Прва нишка гимназија "Стеван Сремац" ће од понедељка, 22.11.2021.године прећи на ПРВИ модел настава- непосредна настава за све ученике. Смена је преподневна. У уторак, 23.11.2021. године променићемо смену и радити поподне због обележавања Дана школе. У среду, 24.11.2021. враћамо се на преподневну смену.

by

ДАН ШКОЛЕ

Поводом дана школе, ученици су креирали паное на енглеском језику на тему Мој град који су изложени у холу Прве нишке гимназије “Стеван Сремац“. Ученици одељења I1, I3 i I6 направили су паное о историјату града, знаменитостима Ниша и храни по којој је сам град познат. Ученици одељења I5,II1и III1 су написали кратке саставе или песме о томе како виде свој град (Nis in my Eyes) и зашто је Ниш за њих значајан. Њихови радови се такође налазе у холу наше школе на паноима које су исти ђаци сами креирали. Ученици одељења III3 су направили презентацију у powerpoint-у о свом граду. Неке од учениченичких радова можете погледати у онлајн презентацији коју је направио ученик филолошког одељења IV1.

by

Такмичење у беседништву – Обавештење за финалисте

Обавештавамо финалисте Такмичења у беседништву да ће финални део такмичења бити одржан у Свечаној сали Прве нишке гимназије „Стеван Сремац“ у петак 19. новембра 2021. године са почетком у 14 часова. Такмичари и њихови пратиоци би требало да дођу Прву нишку гимназију „Стеван Сремац“ у 13:30. У прилогу ове објаве налази се сатница и распоред наступа такмичара. Говори ће бити оцењивани на основу следећих критеријума: организација садржине говора (почетак, разрада, закључак), стил (креативност и оригиналност), прибраност (контрола и став), изражајност (гестикулација и израз лица), употреба гласа (висина, јачина, темпо, тишина, изражавање емоција) и однос са публиком (контакт очима и учешће публике). Комисија коју чине представници Филозофског факултета у Нишу, Правног факултета у Нишу и Народног позоришта у Нишу ће од свих говора изабрати три најбоља који ће бити проглашени и награђени по завршетку такмичења. У прилогу се налази сатница такмичења и редослед наступа такмичара. Срдачни поздрави и добродошли у Прву нишку гимназију "Стеван Сремац", Организациони тим Такмичења у беседништву

by

Oрганизацији рада школе од 15.11.2021. године

Поштовани родитељи и ученици, На основу Одлуке Тима за школе Прва нишка гимназија "Стеван Сремац" ће од понедељка 15.11.2021.године наставу реализовати по по другом, комбинованом моделу. Ученици групе Б доћи ће у школу у понедељак, среду и петак, а ученици групе А доћи ће у школу у уторак и четвртак. Смена је поподневна, часови трају 45 минута. Одељењске старешине обавестиће родитеље о времену и начину држања родитељског састанка. Седница Савета родитеља биће одржана у среду, 17.11.2021. године онлајн путем Гугл мита у 18.00.

by

Продужетак рока за пријаве: Такмичење у беседништву - ПНГ Стеван Сремац

Због измена у календару рада и продужетка распуста за ученике у новембру рок за пријаве за Такмичење у беседништву продужен је до 15. новембра 2021. Прва нишка гимназија Стеван Сремац организује Такмичење у беседништву које се традиционално одржава месеца новембра. Позивамо све заинтересоване ученике средњих школа и студенте универзитета да се јаве на конкурс писаном беседом на тему: Образовање је златни кључ слободе! Пријављени говор треба да садржи између 700 и 1000 речи, при чему беседа не сме трајати краће од 5 ни дуже од 7 минута. Од кандидата се очекује да беседе знају напамет, тј. да говоре без подсетника. Комисија ће од свих пријављених говора изабрати најбоље, чији ће аутори наступити у финалу. Финално такмичење одржаће се у свечаној сали Прве нишке гимназије Стеван Сремац у петак, 19. новембра 2021. године. Рок за пријаву говора је 15. новембар 2021. године. Пријаву за такмичење заинтересовани кандидати могу послати поштом (Вожда Карађорђа 27, 18105 Ниш) или електронским путем (pngss@sremac.edu.rs), у обрасцу који је у прилогу поруке. У прилогу овог обавештења налазе се текст конкурса и пријавни лист за заинтересоване кандидате. Молимо средње школе, универзитете и факултете да о овом такмичењу обавесте своје ученике и студенте како би сви они добили прилику да искажу свој таленат и креативност на пољу реторике и беседништва. Прва нишка гимназија "Стеван Сремац"

by

Обавештење о распусту

Драги ученици родитељи, Обавештавамо вас да је Кризни штаб за сузбијање заразне болести Ковид-19, на седници одржаној 4. новембра 2021. године донео следећу одлуку: Распуст за ученике траје од 8. до 12. новембра 2021. године, а први наставни дан је 15. новембар 2021. године. Смена је поподневна. О моделу наставе и осталим битним информацијама бећете накнадно обавештени. Пријатан јесењи распуст и добар одмор пред ново тромесечје желе вам наствници Прве нишке гимназије „Стеван Сремац“ и директорка школе, Јелена Милошевић

Претражите вести

Гимназија Стеван Сремац

Адреса: Вожда Карађорђа 27, 18105 Ниш

Телефон: +381 18 527 622

Емаил: pngss@sremac.edu.rs

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %