sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Дан школе - Програм

Програм за Дан школе

by

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

Драге ученици и драги ученици, Поштоване колегинице и колеге, У среду 23. новембра 2022. године Прва нишка гимназија „Стеван Сремац“ прославља 144 године постојања и успешног рада. Централна прослава почеће у 12 часова у Свечаној сали Гимназије. Том приликом ће директорка школе наградити победнике и освајаче 2. и 3. места на ликовном конкурсу, литерарном конкурсу и спортском турниру који су организовани у оквиру обележавања Дана школе. Литерарни конкурс - 1. место: Теодора Гајић 3-3, 2. место: Маша Миленовић 4-3 , 3. место: Ана Милојковић. Ликовни конкурс - 1. место: Сара Станојевић 3-4, 2. место: Василија Павловић 4-4, 3. место: Мара Бојковић 1-7. Спортски турнир је у току. Такође, награђени ће бити и ученици који су у прошлој школској години освојили прва три места на републичким такмичењима, као и њихови предметни наставници. Срећан вам Дан школе и пуно успеха у наставку школовања, Јелена Милошевић, директорка

by

Дан школе - Промо филм

„Бог” Да ли живимо живот или смо само глумци у великој представи? Да ли смо независна бића и имамо слободну вољу или је све предодређено? Можда ћемо сазнати у представи „Бог” Вудија Алена, коју ће чланови драмске секције наше школе извести на Свечаној академији поводом обележавања Дана школе у среду, 23.11.2022. године.

by

ТАКМИЧЕЊЕ У БЕСЕДНИШТВУ 2022

Позивамо све заинтересоване да се јаве на конкурс писаном беседом на тему: Јер, приповедач и његово дело не служе ничему ако на један или други начин не служе човеку и човечности Пријављени говор треба да садржи између 700 и 1000 речи, при чему беседа не сме трајати краће од 5 ни дуже од 7 минута. Од кандидата се очекује да беседе знају напамет, тј. да говоре без подсетника

by

Пројекат Активни 5

Пројекат „Активни 5" спроводи Клуб за оснаживање младих 018 (КОМ 018) у сарадњи са 7 средњих школа из Ниша - Прва нишка гимназија "Стеван Сремац" Гимназија "Бора Станковић", Угоститељско-туристичка школа Ниш, Уметничка школа Ниш, Медицинска школа "Др Миодраг Лазић", Правно-пословна школа Ниш и Трговинска школа Ниш, Друштва Рома „Прокупље" и 2 средње школе из Прокупља - Пољопривредна школа "Радош Јовановић Селиа" ; Техницка школа "15. Мај". Циљ свих активности је да млади људи буду покретачи и предложе и спроведу акције које ће имати највећи утицај на младе у Нишу и Прокупљу, односно да активности за младе буду креиране и спроведене од стране младих, а посебно у духу потреба младих. Пројекат "Активн 5" финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије.

by

Дан српског јединства, слободе и националне заставе

Дан српског јединства, слободе и националне заставе обележава се 15. септембра у знак сећања на храбре српске ратнике који су кренули у пробој Солунског фронта. Тог 15. септембра једини циљ је била слобода.Војници су кренули уз чувену наредбу Живојина Мишића: У смрт, само не стајте! Напред, у Отаџбину!

Претражите вести

Гимназија Стеван Сремац

Адреса: Вожда Карађорђа 27, 18105 Ниш

Телефон: +381 18 527 622

Емаил: prvaniskagimnazija@sremac.edu.rs

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %