sort proizvodi

Сценска и аудио-визуелна уметност

Oдељење за ученике са посебним способностима за сценску и аудио-визуелну уметност, ПНГ Стеван Сремац

 

Од школске године 2021/2022. у Првој нишкој гимназији „Стеван Сремац“ радиће још једно специјализовано одељење:

одељење за ученике са посебним способностима за сценску и аудио-визуелну уметност.

 

Ово одељење намењено је ученицима који имају таленат за глуму, режију, сценарио, филмску и позоришну уметност, сценографију, монтажу, фотографију, снимање видео материјала, али и музичку уметност, хорско и соло певање, монтажу звука, односно таленат за јавне наступе.

 

Своју креативност и таленат ученици ће нарочито развијати на часовима специјализованих предмета, као што су Сценске уметности и Аудио-визуелне уметности.

 

Ови предмети се састоје из великог броја практичних вежби на којима ће усавршавати своје уметничке вештине које ће касније користити током даљег школовања и каријере.

 

У основним школама постоји велики број ученика надарених за сценске и аудио-визуелне уметности који своје таленте за јавни наступ већ годинама показују на разним школским манифестацијама, приредбама, представама, рециталима, хорским наступима, прославама Светог Саве и Дана школе и слично, а многи од њих похађају и школе глуме, певања, фотографије и слично.

 

Управо за њих ово одељење пружа сјајне могућности за даље гимназијско школовање уз развој уметничког дара и стицање вештина и првих професионалних искустава.

 

Пријављивање за пријемни испит потребан за упис у одељење за ученике са посебним способностима за сценску и аудио-визуелну уметност трајаће од 4. до 8. априла.

Од 4. до 7. априла ученици се могу пријавити преко Портала www.mojasrednjaskola.gov.rs (МСШ), а 7. и 8. априла непосредно у нашој школи.

 

Пријемни испит за упис у одељење за ученике са посебним способностима за сценску и аудио-визуелну уметност састоји се од теста из ОПШТЕ КУЛТУРЕ.

 

Тест садржи питања из предмета Српски језик и књижевност, Историја, Ликовна култура и Музичка култура.

 

Полагање пријемног испита за специјализовано одељење -Сценска и аудио-визуелна уметност- је 14. маја.

 

Бесплатна припремна настава за полагање пријемних испита, као и консултације са професорима, биће изведене у априлу.

 

Пријављивање за припремну наставу врши се преко мејл адресе: pripremnanastava2022@sremac.edu.rs.


Више о смеру на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %