Промоција монографије „Ниш – град напредних технологија“ у “Сремцу“

У среду 8. маја, у 19 сати, у Свечаној сали Прве нишке гимназије „Стеван Сремац“ одржаће се промоција монографије „Ниш – град напредних технологија“. Аутор монографије је Душан Сенћански, некадашњи ученик школе и предлагач Прве нишке гимназије „Стеван Сремац“ за овогодишњу награду Капетан Миша Анастасијевић.

Промоција је замишљена као трибина о капацитетима нашег града у области напредних технологија и намењена је, пре свега, ученицима, родитељима и наставницима школе. Тако ће ова промоција бити веома корисна ученицима и као вид професионалне оријентације.

Промоција се организује у склопу Дана европске баштине и Недеље стваралаца европске баштине, под слоганом Наше баштине: тамо где се прошлост састаје са будућношћу.

Поред аутора Душана Сенћанског, на презентацији ће говорити и начелник Канцеларије за локални економски развој и пројекте (КЛЕРП) др Милан Д. Ранђеловић, професор емеритус и један од рецензената др Љубиша Митровић, као и рецензенти проф. др Братислав Миловановић и проф. др Ванчо Литовски.

Презентацији ће присуствовати и представници нишких фирми из области напредних технологија.

Организатори промоције су ПРОМО ИбиНТ – удружење за очување индустријске баштине и промоцију напредних технологија, КЛЕРП – Канцеларија за локални економски развој и пројекте Града Ниша и Прва нишка гимназија „Стеван Сремац“.