Позив за учешће на Школи људских права за младе

Ако си средњошколац/ка, ако желиш да учиш, да се упознаш и дружиш са вршњацима из свог друштва, размениш и прошириш своја искуства и ако имаш потребу да знањем активно мењаш друштво у којем живиш пријави се на Школу људских права за младе!

Циљ ове школе је, између осталог, да вас упозна са теоријом и идејом људских права, принципима демократије, толеранције, солидарности, ненасилне комуникације, и да код вас подстакне развој критичког мишљења.

Наредна Школа људских права за младе, коју организује Хелсиншки одбор за људска права у Србији у партнерству са Иницијативом младих за људска права, одржаће се у Београду од 23. до 28. јуна 2019. године.

Школе се организују у оквиру пројекта који финансира Делегација Европске уније у Републици Србији.

КО МОЖЕ ДА СЕ ПРИЈАВИ?

  • ученици и ученице I, II, III и IV разреда средњих школа са подручја целе Србије

КАКО ДА СЕ ПРИЈАВИМ?

  • попуњавањем упитника који се налази у наставку овог позива

Последњи рок за пријављивање је 16. јун 2019. године.

Школа је бесплатна, што значи да ће трошкови пута, хране, смештаја, предавања, посета културним догађајима и радних материјала ићи на терет организатора.

Полазници/це Школе биће смештени у центру Београда, а у просторијама Куће људских права (Кнеза Милоша 4) ће се одржавати сва предавања и радионице Школе. Учесници ће добити оправдања за изостанак у редовним школама.

Детаљне информације о програму Школе и осталим појединостима добиће они кандидати/киње који буду позвани на Школу после процеса одабира на основу оцене попуњених упитника.

О ОРГАНИЗАТОРИМА

Хелсиншки одбор за људска права (ХО) као једна од водећих невладиних организација у Србији сагледава стање људских права у укупном друштвено-економском и политичком контексту земље. Алтернативно образовање младих и култура људских права су једни од стратешких програма путем којих се реализује мисија ХО. Бавећи се младим људима из целе Србије програм настоји да потакне на критичко преиспитивање и прошлости и садашњости, пробуди њихов реформски потенцијал и оспособи за друштвени активизам који може да отвори нове перспективе у њиховим животима. За више информација о нашој организацији можете посетити наш портал: www.helsinki.org.rs .

Мисија Иницијативе младих за људска права је заштита жртава кршења људских права, успостављање нових веза у региону међу послератним генерацијама и укључивање младих у процес транзиционе правде, промовисањем казивања истине о ратовима у бившој Југославији. Иницијатива младих за људска права промовише истину, правду, одговорност и једнакост као основне вредности. Седишта Иницијативе налазе се у Београду, Приштини, Подгорици, Загребу и Сарајеву. За више информација о нашој организацији можете посетити наш портал: www.yihr.rs

Више информација и пријавни формулар http://www.yihr.rs/bhs/poziv-za-ucesce-na-skoli-ljudskih-prava-za-mlade-u-beogradu/

Ако имате било каквих недоумица или питања контактирајте нас на luka.z.bozovic@gmail.com, marko.milosavljevic@yihr.org , ilmaktvj@gmail.com или позовите на следеће бројеве телефона:0612086375, 0644461522, 0645740591

Поздрављамо вас и радујемо се вашим пријавама!