ПНГ Стеван Сремац отвара врата будућим гимназијалцима

Прва нишка гимназија Стеван Сремац у среду 24. априла од 15 до 19 сати организује Отворена врата у свечаној сали школе. Том приликом ученици основних школа моћи ће да се информишу о свему што их интересује у вези са уписом у нашу школу и начином рада у њој.

Осим информација о филолошком одељењу, немачком билингвалном одељењу и одељењима друштвено-језичког и природно-математичког смера, као и о предметима који се изучавају у нашој школи, ученици ће добити прилику да посете часове и разговарају са нашим ученицима и наставницима.

„У среду ћемо показати будућим ученицима наше школе како је то бити ђак Прве нишке гимназије. Ученици завршних разреда у основним школама моћи ће да посете наш мини сајам у Свечаној сали, упознају се са ђацима гимназије и професорима, обиђу библиотеку и кабинете, али и да посете неке занимљиве часове“, кажу у Гимназији.

Ово је прилика да будући ученици добију све неопходне информације о упису, припремној настави из српског, енглеског и немачког језика, која ће бити организована за ученике који желе да упишу филолошко или билингвално немачко одељење Прве нишке гимназије „Стеван Стемац“.

У склопу Отворених врата у 17 сати, ученици билингвалних одељења приредиће приредбу на немачком језику за ученике основних школа, њихове родитеље и наставнике.