sort proizvodi
news

Такмичење у беседништву 2023

. Autor:

Прва нишка гимназија Стеван Сремац

у сарадњи са Градском општином Медијана

 

 

ОРГАНИЗУЈЕ

 

ТАКМИЧЕЊЕ У БЕСЕДНИШТВУ

"И да није било опраштања и заборава, неправда би прекрила свет и створила од њега прави пакао"

Иво Андрић

 

Обележавање 145. годишњице постојања Прве нишке гимназије Стеван Сремац, уз подсећање да је великан и нобеловац Иво Андрић посетио нашу школу далеке 1968. године, прилика је за ученике и студенте да, негујући лепу реч, испоље своју индивидуалност, знање и креативност у заступању идеала правде у најширем смислу те речи. Праведнији свет увек је, уједно, и бољи свет.

Стога, позивамо све заинтересоване да се јаве на конкурс писаном беседом на тему И да није било опраштања и заборава, неправда би прекрила свет и створила од њега прави пакао.

Пријављени говор треба да садржи између 700 и 1000 речи, при чему беседа не сме трајати краће од 5 ни дуже од 7 минута. Од кандидата се очекује да беседе знају напамет, тј. да говоре без подсетника.

Комисија ће од свих пријављених говора изабрати најбоље, чији ће аутори наступити у финалу. Том приликом говори ће бити оцењивани на основу следећих критеријума: организација садржине говора (почетак, разрада, закључак), стил (креативност и оригиналност), прибраност (контрола и став), изражајност (гестикулација и израз лица), употреба гласа (висина, јачина, темпо, тишина, изражавање емоција) и однос са публиком (контакт очима и учешће публике).

Финално такмичење одржаће се у свечаној сали Прве нишке гимназије Стеван Сремац у понедељак, 20. новембра 2023. године у 14.00 часова.

Троје првопласираних такмичара, које ће изабрати стручни жири, добиће вредне награде.

Рок за пријаву говора траје од 4. до 31. октобра 2023. године.

Пријаву за такмичење можете послати поштом или електронским путем у обрасцу који је у прилогу поруке, а који се, такође, налази на сајту Прве нишке гимназије Стеван Сремац.

 

ПРЕУЗМИТЕ ПРИЈАВУ

 

Претражите вести

Гимназија Стеван Сремац

Адреса: Вожда Карађорђа 27, 18105 Ниш

Телефон: +381 18 527 622

Емаил: prvaniskagimnazija@sremac.edu.rs

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %