sort proizvodi
news

Гимназијалке „Сремца” препуне утисака након лингвистичког боравка у Француској

. Autor:

У петак, 8. априла, у свечаној сали Прве нишке гимназије „Стеван Сремац” присуствоваћемо презентацији наших ученица које су се вратиле са лингвистичког боравка у Жексу, градићу надомак Женеве. Тамо су боравиле од 11. до 25. фебруара ове године захваљујући стипендијама које су добиле од бившег ђака наше гимназије, данас власника школе страних језика у Жексу. Презентација почиње у 19 и 30 сати.

На скупу овог петка Милица Марковић и Јелена Стефановић из Прве нишке гимназије „Стеван Сремац”, као и ученица Гимназије „9.мај” Христина Раденковић, поделиће са нама своје импресије са овог путовања, током којег су похађале школу француског језика, али су могле и да се упознају са културом и лепотама тог дела Француске.

„Током овог путовања имале смо прилику да обиђемо Женеву, Анси, Лозану и још многа места у региону Рона-Алпи. Путујући откривале смо чари француске кухиње и француске уметности, посебно током посете дворцу великог филозофа Волтера. На часовима смо се посветили француској и енглеској књижевности кроз разговоре са дивним професорима који су нас дочекали у школи MondoLinguae у Жексу”, кажу ученице.

Подсетимо, у новембру 2019. године, поводом Дана школе, бивши ђак наше Прве нишке гимназије Небојша Јовановићдоделио је четири стипендије ученицима који су забележили успехе на такмичењима из француског језика.

Небојша је француски заволео управо у нашој Гимназији, као ђак проф. Весне Тошић, а затим је уписао студије најпре у Београду, а затим и у Француској, на Сорбони. Докторирао је у Лозани. Данас живи и ради у Жексу, а власник је приватне школе страних језика.

Овим стипендијама желео је да мотивише талентоване ђаке и помогне им у усавршавању француског језика.

Презентацији ће присуствовати, поред наших ученица, и Небојша  Јовановић, као и директорка школе MondoLinguaeу Нишу.

  • /www/webvol3/f3/b5ydeyrsbmaqqnu/sremac.edu.rs/public_html/content/themes/saCity/views/newssingle.php on line 73
    /news/91" data-layout="button_count" >
    /www/webvol3/f3/b5ydeyrsbmaqqnu/sremac.edu.rs/public_html/content/themes/saCity/views/newssingle.php on line 76
    /news/91" data-layout="standard" data-action="like" data-size="small" data-show-faces="true" data-share="false">

Претражите вести

Гимназија Стеван Сремац

Адреса: Вожда Карађорђа 27, 18105 Ниш

Телефон: +381 18 527 622

Емаил: prvaniskagimnazija@sremac.edu.rs

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %