sort proizvodi
news

ТАКМИЧЕЊЕ У БЕСЕДНИШТВУ

. Autor:

Прва нишка гимназија Стеван Сремац у оквиру обележавања Дана школе и ове школске године организује Такмичење у беседништву које се традиционално одржава  месеца новембра.

Позивамо све заинтересоване ученике средњих школа и студенте универзитета да се јаве на конкурс писаном беседом на тему: 

Образовање је златни кључ слободе! 

Пријављени говор треба да садржи између 700 и 1000 речи, при чему беседа не сме трајати краће од 5 ни дуже од 7 минута. Од кандидата се очекује да беседе знају напамет, тј. да говоре без подсетника.

Комисија ће од свих пријављених говора изабрати најбоље, чији ће аутори наступити у финалу. Том приликом говори ће бити оцењивани на основу следећих критеријума: организација садржине говора (почетак, разрада, закључак), стил (креативност и оригиналност), прибраност (контрола и став), изражајност (гестикулација и израз лица), употреба гласа (висина, јачина, темпо, тишина, изражавање емоција) и однос са публиком (контакт очима и учешће публике).

Финално такмичење одржаће се у свечаној сали Прве нишке гимназије Стеван Сремац у петак, 19. новембра 2021. године.

Рок за пријаву говора је 12. новембар 2021. године.

Пријаву за такмичење можете послати поштом (Вожда Карађорђа 27, 18105 Ниш) или електронским путем (pngss@sremac.edu.rs), у обрасцу који је у прилогу поруке.

У прилогу овог обавештења налазе се текст конкурса и пријавни лист за заинтересоване кандидате, ученике средњих школа и студенте који желе да искажу свој таленат и креативност на пољу реторике и беседништва.

 

 

Takmičenje u besedništvu 2021 - tekst konkursa.docx

 

Takmičenje u besedništvu 2021 - prijavni list.docx

Претражите вести

Гимназија Стеван Сремац

Адреса: Вожда Карађорђа 27, 18105 Ниш

Телефон: +381 18 527 622

Емаил: pngss@sremac.edu.rs

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %