Почиње пријављивање за полагање пријемних испита за упис у специјализована одељења

Од 18. до 21. маја мали матуранти могу да се пријаве за полагање пријемних испита за упис у специјализована одељења средњих школа и гимназија он-лине, на основу упутства Министарства просвете. Само уколико нисте у могућности да се пријавите на овај начин Прва нишка гимназија “Стеван Сремац” примаће пријаве у школи од 9 до 12 сати од 18. до 21. маја. Молимо Вас да у школу дођете са маском и рукавицама водећи рачуна о свим мерама безбедности.
Заинтересовани кандидати за неко од специјализованих одељења треба да попуне образац пријаве који се налази на сајту Министарства просвете.

Подсећамо вас да Прва нишка гимназија “Стеван Сремац” ове године отвара још једно специјализовано одељење – за ученике са посебним способностима за историју и географију.

Тако је уз филолошко, где је главни језик енглески, и билингвално – немачко одељење, које омогућава усавршавање немачког и бесплатно полагање ДСД испита, најстарија нишка гимназија отворила и треће специјализовано одељење за оне ђаке који планирају да се баве друштвено-хуманистичким наукама, а посебно су талентовани из области историје и географије.

Припремна он-лајн настава за полагање пријемних испита за филолошко и немачко-билингвално одељење је завршена, али уколико сте заинтересовани није касно да своје податке пошаљете на мејл адресу pripremnanastavapngss@gmail.com, коју можете користити и за пријаву за припремну наставу за ново, историјско-географско одељење.

Ваша Прва нишка гимназија „Стеван Сремац“