Гимназијалци и Шопаловићи у хуманитарној мисији за Ацка

Чланови драмске секције Прве нишке гимназије “Стеван Сремац” одиграће вечерас од 19 сати представу “Путујуће позориште Шопаловић” у Позоришту лутака. Гимназијалци ће представу одиграти у хуманитарне сврхе како би помогли да се прикупе додатна средства за лечење новинара и бившег ученика школе Александра Николића.

По тексту једног од најоригиналнијих српских драмских писаца Љубомира Симовића, сценарио и режију за представу “Путујуће позориште Шопаловић”, потписује професорица књижевности Прве нишке гимназије “Стеван Сремац” Данијела Гашевић.

Гимназијалци су први пут представу одиграли на обележавању 140 година Прве нишке гимназије на сцени Народног позоришта, 23. новембра. Одиграли су је са великом енергијом, ентузијазмом и љубављу парирајући у бројним сценама професионалним глумцима, а са жељом да што успешније пренесу поруку да уметност опстаје без обзира на време и простор. Похвале су стизале са свих страна, те и од Љубомира Симовића лично.

Са “Шопаловићима” су се пласирали на такмичење драмских секција Србије, односно на 23. Позоришне сусрете драмских секција Србије, које ће и свечано отворити 15. априла у Крагујевцу.

Како кажу, то нису очекивали, али им је велика част. Ова талентована трупа гимназијалаца, под руководством професорице Данијеле Гашевић сада се интензивно припрема за такмичење, а вечерас ће представу одиграти у хуманитарне сврхе.

Новац прикупљен од улазница намењен је за помоћ у лечењу новинара и бившег ученика школе Александра Николића Ацка, који се бори са акутном мијелоидном леукемијом и налази се на лечењу у Турској.

Представа у Позоришту лутака почиње у 19 сати, а улазница за хуманитарну представу је 200 динара.